ŞAMPİYON ATLETICO HYBRID!


EfendiLig’de 2018-2019 sezonunun şampiyonu Atletico Hybrid oldu! 22 Haziran Cumartesi günü EfendiLig’de final heyecanı yaşandı. Klasikleşen sezon sonu şöleninde bu sezon tribünler daha dolu, taraftarlar daha coşkuluydu.

3 dev maç oynandı final gününde. Önce saat 18:00’da EfendiLig’in 3.’sünün belli olacağı karşılaşma oynandı. Play-Off’ta aynıgrupta yer alan 2 takım bu sefer sezonun final gününde karşı karşıya geldi. Bir tarafta son 2 sezonun şampiyonu, her sezonun final gününün gediklisi Büyük Avlu vardı. Büyük Avlu bu sene normal sezonda beklentilerin altında kalan bir performans sergileyerek normal sezonu 5. Sırada bitirerek play-off serüvenine 6. Sezonunda ilk kez B grubu’nda (orta grup) başladı. Normal sezonun aksine play-off grubunu kayıpsız tamamlayarak rakiplerine göz dağı vermeyi başardı. Çeyrek finalde rakibi Fire Dryer’dı. İlk maçı 3-0 gibi rahat bir skorla geçen Göksel Abi’nin öğrencileri ikinci maçta bir hayli zorlansalar da 2-0 geriye düştükleri maçı 3-2 kazanmayı başararak isimlerini yarı finale yazdırmayı başardılar. Yarı finalde ise rakipleri Bordreaux JB olmuştu. Yine ilk maçta 3-0’lık tarife geçerliydi. Ancak ikinci maçta işler istedikleri gibi gitmedi ve 2-0 mağlup oldukları karşılaşma sonucunda Beyaz Yakalılar’a penaltı atışları sonucu boyun eğerek şampiyonluk şanslarını kaybederek 3.’lük maçında sahada yer aldılar.

Bu karşılaşmanın diğer tarafında ise EfendiLig’de 2. Sezonlarını geçiren GoodFellas FC vardı. Onlar da geçtiğimiz sezon play-off macerasında yaşadıkları hayal kırıklığından ders çıkartmış olacaklar ki bu sezonu fırtına gibi geçirdiler. Play-Off’lara B grubundan katılan Sıkı Dostlar normal sezonu en centilmen 2. Takım olarak tamamladıkları için almış oldukları 1 puanlık avantajla daha da bir avantajlı hale geldiler.  Çeyrek finalde A grubunda sürpriz bir çıkışla çeyrek final vizesi kapan Nevizler ile eşleştiler. İlk maçta aldıkları 3-2’lik galibiyete karşın ikinci maçta 4-3 mağlup olan GoodFellas penaltı atışları sonrasında AC Nevizade’ye üstünlük sağlayarak adlarını yarı finale yazdırdılar. Yarı finalde ise rakipleri Atletico Hybrid oldu. 2 sezondur Hybrid’e karşı mağlubiyeti olmayan GoodFellas bu sefer 2 maçta da rakibine mağlup oldu ve final umutlarını yarı finalde bıraktı. 

Bu iki takımın 3.’lük için mücadelesi de sezonun özeti gibi oldu adeta. Sıcak bir havada oynan karşılaşmada 2 takım oyuncuları da zaman zaman zorlandı. İlk golü bulan GoodFellas oldu ve uzunca bir süre bu avantajını sürdürdü. Maçın son bölümlerinde Büyük Avlu oyunu rakibinin üzerine yıkmayı başardı ve bu ataklarının meyvesini de Özgür Kızılelma’nın sert ortasına ters bir vuruş yapan Taha’nın kendi kalesine atmış olduğu gol ile aldılar. Ancak GoodFellas son sözü henüz söylememişti! Maçın son dakikalarında, herkes penaltı atışlarını izleyeceğini düşünürken maçın adamı İskender yine sahneye çıktı ve takımının geçirdiği rüya gibi sezonu 3.’lük kupasıyla taçlandıracak golü kaydetti. Maç sonunda 2-1’lik galibiyetle GoodFellas 3.’lük kupasını alırken finallerin gediklisi Büyük Avlu ise sezonu 4. tamamlayarak 6. Sezonunu geçiren EfendiLig’de ilk defa ilk 3 dışında bir derece elde etmiş oldu.

İkinci maçta taraflar Football Brothers United ve Calypso 33 takımlarıydı. EfendiLig’de lig kupası şampiyonunu belirleyecek bu karşılaşmanın galibi sezon açılışında şampiyona karşı Doğan Babacan Süper Kupa finalinde yer alacak takım olma hakkını elde edecekti. Taraflardan Football Brothers United beklenildiği gibi bir normal sezon geçirip sezonu averajla 3. Sırada tamamlayarak play-offlara üst gruptan katıldı. Ancak onları kötü bir sürpriz bekliyordu. Sezonu en çok kart görerek tamamlayan FBU play-off grup maçlarına -3 puan dezavantaj ile başlayıp büyük bir şansı tepmiş oldu. Play-off maçlarında istediği sonuçları alsalar da bu -3 puanlık dezavantaj onları çeyrek finalden mahrum bıraktı ve geçen sezonda da olduğu gibi yollarına lig kupasında devam etmek durumunda kaldılar. Lig kupasındaki ilk rakipleri misafir takımlardan 1337 Crew oldu. Crew karşısında ilk maçı çok rahat domine eden FBU ikinci karşılaşmaya bu skorun rehaveti ile çıkmış olacaktı ki sahadan 4-2 mağlup ayrılarak işlerini bir hayli zora soktular. Penaltı vuruşlarına kalan çeyrek final mücadelesinde FBU tecrübesi ile gülen taraf oldu ve yarı finalde AKUT Futbol ile eşleştiler. Bu iki maçı da rahat galibiyetlerle tamamlayan FBU adını finale yazdıran taraf oldu.

Finalin bir diğer ekibi de Calypso 33 takımıydı. EfendiLig’e katıldıkları ilk sezonda dengesiz bir görüntü çizen calypsocular bir türlü skor istikrarı yakalayamasa da aldıkları bir galibiyet bir mağlubiyet düzeniyle kendilerine play-offta orta grupta yer buldular. Play-Offta acemiliklerinin kurbanı olan Calypso işi her ne kadar son maça bıraksa da Son Baskı karşısında galip gelemeyerek yollarına lig kupasında devam etme hakkı elde ettiler. Lig kupasındaki ilk rakipleri misafir takımlardan El Destino oldu. İlk maçı kazanan Calypso ikinci maçı berabere tamamlayıp skor avantajıyla adlarını yarı finale yazdıran taraf oldu. Yarı finalde rakipleri The Wall SK oldu. Bu eşleşmede de ilk maçı kazanan calypsocular ikinci karşılaşmada The Wall baskısına direnip maçı beraberlikle tamamlayarak finale çıkacak ikinci takım olma hakkını elde ettiler. 

Finalde ise beklenilenin aksine Calypso maça etkili başladı. Kısa sürede buldukları iki golle rakibi FBU’yu şoka sokan Calypso bu dakikadan sonra skoru korumaya çalışıp kontra ataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştılar. Gol yollarında Sercan ve Göksel gibi iki ismi bulunduran Football Brothers United takımı maçın geri kalan bölümünde skoru 2-2’ye taşıdı ancak skor avantajını getirecek golü bir türlü bulamadı. 2-2’lik beraberlikle sonuçlanan karşılaşmanın galibini penaltı atışları belirledi. FBU’nun golcüsü Göksel’in kaçırdığı penaltı Calypso’ya moral oldu ve bu avantajı seri penaltı vuruşlarının sonuna kadar taşıyarak kaptan Emir Ersoy’un son penaltı vuruşuyla kupaya uzanan taraf oldu. Maç sonunda takımlar kupa ve madalyalarını alırken lig kupası finalinin en değerli oyuncusu Calypso 33 takımından Onur Güzelkahraman seçildi.

Sezonun en büyük maçı ise Atletico Hybrid ile Bordreaux JB arasında oynandı. “OSeneBuSene” parolasıyla yola çıkan Bordreaux JB de “FinalÇokGüzelOlacak” diyen Atletico Hybrid de EfendiLig tarihlerinde ilk kez şampiyon olacaklardı. Beyaz Yakalılar istikrarlı bir sezon geçirerek hem normal sezonu hem de play-off gruplarını 2. sırada bitirerek isimlerini çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalden itibaren şanssız bir eşleşmenin içerisinde düşen Beyaz Yakalılar adeta şampiyonlar ligi yarı final eşleşmesi gibi Büyük Avlu, Keyfekeder ve Fire Dryer takımları ile birlikte final ağacının aynı tarafında yer alan 4 takım oldu. Bordreaux’nun çeyrek finaldeki rakibi Keyfekeder’di. İlk maç 1-1 sonuçlanınca 2. maçın önemi daha da arttı. Rövanş maçında erken gol bulup avantajı eline geçiren Beyaz Yakalılar uzunca bir süre Keyfekeder baskısına maruz kaldı. Ancak tecrübesiyle gol yemeden bu atakları savuşturup bulduğu boşlukları kontra ataklara birlikte değerlendirmeye başladı. Maçın son bölümlerinde yine kontra ataktan buldukları golle kilidi açan beyaz yakalılar isimlerini yarı finale yazdırarak Büyük Avlu’nun rakibi oldular. 

Yarı final ilk maçında işler Beyaz Yakalıların istediği gibi gitmedi. Kötü bir sezon geçiren Büyük Avlu play-offları kayıpsız tamamlayarak yine bir anda rakiplerinin korkulu rüyası olmayı başardı. Çeyrek finalde Fire Dryer’ı 3-0 ve 3-2 ile geçerek büyük final öncesi son engel olarak karşılarında Bordreaux’yu buldular. İlk maç Göksel Abi’nin öğrencilerinin kontrolünde geçti ve maçı Büyük Avlu 3-0 kazandı. Herkes Büyük Avlu’yu finalist olarak düşünürken 2. karşılaşmada Beyaz Yakalılar şov yaptı ve büyük bir taktik savaşı içinde geçen karşılaşmayı 2-0 kazandı. Bu skorla ilk finalisti penaltı vuruşları belirleyecekti. Penaltı atışları sonrasında gülen taraf Beyaz Yakalılar oldu ve adını finale yazdıran taraf oldu.

Atletico Hybrid de bu sezon şampiyon olmaları durumunda EfendiLig’deki ilk şampiyonluğuna ulaşan takım olma özelliğine sahip olacaktı. Geçtiğimiz sezon finalde Büyük Avlu’ya mağlup olan Hybrid bu sezon finale daha tecrübeli, daha istekli geldi. Normal sezonu 12. sırada tamamlayan Hybrid play-off macerasına normal sezonu en centilmen tamamlayan takım oldukları için +3 puan avantajla başladılar. Bu +3 puanın motivasyonuyla play-off maçlarına da iyi bir başlangıç yapan Hybrid, grubunu da lider tamamlayarak çeyrek finalde B grubu 4.’sü Son Baskı ile eşleşti. İlk maçı 2-1 kazanan Hybrid, 2. maçın başında geriye düşerek kısa süreli bir şok yaşasa da bu şoku atlatıp geri gelerek sahadan 4-1 galip ayrılarak isimlerini yarı finale yazdırmayı başardılar. Yarı finalde rakip GoodFellas’tı. 2 sezondur kendilerine ters gelen ve galibiyet dahi alamadıkları GoodFellas karşısında ilk maçı maçın son dakikalarında Hakan’ın ayağında gelen enfes serbest vuruş golü ile 2-1 kazanarak 2. karşılaşma için büyük avantaj elde ettiler. Tabi bu avantajın elde edilmesinde maçın son pozisyonunda Kaan’ın 90’dan çıkarttığı serbest vuruşun da büyük payı oldu. 2. karşılaşmada GoodFellas avantajı kendi lehlerine çevirebilmek için var gücü ile yüklenerek 2-1 skor avantajını elde etmeyi başarsa da tecrübesizliklerine kurban oldular. Atletico Hybrid maçın son dakikalarında bulduğu 2 golle skoru 3-2’ye getirerek isimlerini 2. kez üst üste finale yazdırmayı başardılar.

Final maçı büyük çekişmeye sahne oldu. Adına yakışır mücadelede ilk golü Beyaz Yakalılar buldu ve maçı uzunca bir süre 1-0 önde götürdü. Oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalışan Beyaz Yakalılar karşısında organize ataklarla tehlike yaratmaya başlayan Hybrit ise 2. yarıda baskıyı arttırdı ve bunun sonucunu da maçın son 10 dakikasına girilirken Yalçın’ın ayağından gelen golle almayı başardı. Kalan dakikalarda 2 takım da oyunu çok riske etmeyerek EfendiLig’in 2018-2019 sezonunun şampiyonunun penaltı vuruşları ile belirleneceğini tribünlerde yerini alan taraftarlara hissettirdi. 

Maçın son düdüğü ile birlikte koca bir sezonun şampiyonu atılacak 5’er penaltı vuruşları sonucunda belli olacaktı. Finale penaltı vuruşları sonunda yükselen Bordreaux, en son geçen sezon çeyrek finallerde penaltı atışları sonucu tur atlayan Atletico Hybrit karşısında daha deneyimli gibi görünse de Beyaz Yakalıların auta attığı 2 penaltı vuruşu ibreyi Hybrit lehine çoktan çevirmişti bile. Usta ayakların düzgün vuruşları ile 4’te 4 yapan Hybrit EfendiLig’in 2018-2019 sezonu şampiyonu olarak 6 sezonluk EfendiLig tarihlerinde ilk kez kupaya uzanmayı başardılar!

Kupayı Calypso33 kaptanı Emir Ersoy’un elinden alan Hybritli oyuncular için “Final Çok Güzel Olacak” sloganı çoktan başarıya ulaşmıştı bile. Kupa töreni sonrasında takım arkadaşlarına “Şampiyon olursak saçımı kestireceğim” sözünü veren Mustafa Kemal Öztürk’ün takım arkadaşları tarafından saçının kesilmesi de yine günün güzel görüntüleri arasında yer aldı. Mustafa Kemal Öztürk ayrıca final maçında gösterdiği performansla final maçının en değerli oyuncusu ünvanını elde etti.

Şampiyonluk ve ikincilik ödüllerinin tamamlanmasının ardından sezonun enleri de açıklandı. En çok beklenen kategori altın 11’de yer alan oyuncular tek tek anons edildi. Atletico Hybrid kalecisi Levent Kaan Gündoğdu sezonun en iyi kalecisi olarak ismini altın 11’e yazdırdı. Aynı şekilde savunma hattında Atletico Hybrid’ten Özgür Nehir, Bordreaux JB’den Mert İşeyarar, AC Nevizade’den Ömer Özkan altın 11’de yer alan sezonun en iyi savunmacıları oldular. Orta sahada GoodFellas’tan Gökhan Pehlivan ve İskender Kalkan, Büyük Avlu’dan Özgür Kızılelma, AC Nevizade’den Eray Cındık ve Bordreaux JB’den Mecit Erten yer aldı. Forvetlerin biri gol kralı, diğeri asist kralı Football Brother Unitedlı oyunculardan oluştu. Göksel Aksu ayrıca 45 golle gol kralı ödülünü alırken 17 asistle Sercan Duman da asist kralı oldular. 


EfendiLig 2018-2019 sezonunun en centilmen takımları -20 ceza puanıyla AC Nevizade ve Keyfekeder takımları oldu. Nevizler 6 sezonun 4’ünde bu unvanı elde ederken Keyfekeder de 2. kez sezonun en centilmen takımı olma hakkını elde etti. 

Sezonun beyefendisi saha içi ve saha dışı göstermiş olduğu centilmen duruşu ile Calypso 33 takımı kaptanı Emir Ersoy oldu. 

Tüm sezon takımını toparlayan, rakiplerine karşı taktiksel olarak hazırlayıp takımının eksiklerini sahada görmesine sebep olan hem kaptan, hem teknik direktör Özcan Cezan sezonun en iyi teknik direktörü oldu.

Sezon boyu emek sarfeden hakemlerimiz Halil İbrahim Dinçdağ hocamız önderliğinde teşekkür plaketlerini alırken yine her türlü hava koşulunda gece geç saatlere kadar maçları izleyip organizasyonu sağlayan gözlemci ekibimiz de teşekkür plaketlerini aldı. Gözlemcilerimizle birlikte videolarımızı hem çekip hem de izleyicilerle buluşturan Ahmet Kocabaş da gecenin ödüllendirilen isimleri arasında yer aldı.

Klasikleşen ödüllerde sezonun kova kalecisi The Wall takımından İgal Mevorah olurken, balta savunma oyuncusu AKUT’tan Fatih Şimşek oldu. Kalas orta saha yine The Wall takımından Çağdaş Alkan oldu ve The Wall bu alanda double yaparak erişilmesi güç bir başarıya imza attı. Sezonun çamaşır makinesi forveti ise bütün sezon istatistikleriyle bizleri bilgilendiren, panorama videoları ile ilgi çeken ama maalesef girdiği gol pozisyonlarını da cömertçe harcayan Aykut Silan oldu. 

EfendiLig’de yeni sezon Doğan Babacan Süper Kupa maçı ile start alacak. Lig şampiyonu Atletico Hybrid ile lig kupası şampiyonu Calypso 33 takımları 3 Eylül tarihinde karşı karşıya gelecek. EfendiLig’in 7. sezonu ise 9 Eylül Pazartesi akşamı yine aynı yerde Beylerbeyi 75. Yıl Stadı’nda start alacak. 

Final gününde fotoğraf ve video çekimi gerçekleştiren Uğur Utku Sezer & Samet Görgöz ve ekibinin hazırlamış olduğu kliplere de haberin devamında erişebilirsiniz. 

Yeni sezonda, yeni heyecanlarla tekrar sizlerle birlikte olacağız.      


Kısa Video

Uzun Video